New in town

Woontrends, vrijetijdsbesteding, gezondheid en meer…

Wonen

Waar moet je rekening mee houden als je voor een hond gaat zorgen?

 

Als je voor de eerste keer voor een hond mag zorgen, dan is dat natuurlijk erg spannend. Je hebt er geen ervaring mee, dus je weet ook niet precies hoe je een hond moet verzorgen. Soms kan het verzorgen van een hond een beetje op het verzorgen van een kind lijken. Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je voor een hond gaat zorgen. Wil je weten wat deze zaken zijn? Dan is het aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. 

 

Je moet een hond ontwormen

Wanneer je voor een puppy mag zorgen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een puppy altijd ontwormt moet worden. Dat heeft ermee te maken dat een puppy het melk van een moeder gedronken heeft en dit bevat altijd wormen. Wormen voeden zich aan de voedingsstoffen in de maag van hond. Ze eten dus het eten van de hond eigenlijk op, maar kunnen zich ook gaan voeden aan het lichaam van de hond. Mocht je niet weten hoe je het ontwormen van een hond goed moet doen, dan kun je altijd een bezoekje brengen aan een dierenarts. 

 

Honden moeten veel in beweging komen

Het is voor je hond erg belangrijk dat de hond voldoende in beweging kan komen. Dit kun je het beste doen door de hond meerdere keren per dag uit te laten. Het is dan niet de bedoeling dat je een klein stukje gaat lopen, want dit is vaak onvoldoende voor een hond. Vooral als je een grotere hond hebt, is het belangrijk om voldoende in beweging te komen, want een grotere hond heeft meer spieren dan een kleinere hond. Mocht je geen tijd hebben om met je hond te gaan wandelen, dan is het verstandig om geen hond te nemen. 

 

Voorkom verveling

Als je gedurende dag moet werken en er niemand thuis is, dan kan de hond zich gaan vervelen. De hond gaat dan knagen aan voorwerpen, maar ook kan de hond hier zich depressief door voelen. Het is erg belangrijk om verveling te voorkomen. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het aanschaffen van speeltjes, maar ook het nemen van een andere hond. De honden kunnen dan samen spelen. Houd er wel rekening mee dat het nemen van een nieuwe hond niet zomaar iets is. Denk hier dus goed over na.