New in town

Woontrends, vrijetijdsbesteding, gezondheid en meer…

Vakantie

Sandra’s Tips: Verken België met Frankeren & Bruisend Nachtleven!

België is een prachtig land vol historische plekjes, heerlijk eten en drinken en natuurlijk een bruisend nachtleven. In dit artikel deelt Sandra Skeus haar favoriete tips om het beste uit je bezoek aan België te halen. Ontdek de charme van Frankeren, duik in het nachtleven en geniet van een onvergetelijke avond uit!

De charme van Frankeren ontdekken

Frankeren is een prachtige regio in België, met veel historische plekjes en lokale lekkernijen. Het is de perfecte bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. Het landschap is adembenemend en de dorpjes zijn schilderachtig, waardoor je het gevoel hebt dat je door een ansichtkaart wandelt.

Als je in Frankeren bent, mag een bezoek aan de historische plekjes zeker niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan het kasteel van Bouillon of de Abdij van Orval. Ook de lokale lekkernijen zijn het ontdekken waard. Probeer zeker eens de beroemde Belgische wafels of geniet van een heerlijk glas Belgisch bier!

Historische plekjes en lokale lekkernijen

Naast de bekende bezienswaardigheden zijn er ook tal van minder bekende historische plekjes die de moeite waard zijn. Ga bijvoorbeeld eens langs bij het Fort Eben-Emael of de grotten van Han. En wat dacht je van een bezoek aan een lokale brouwerij, waar je alles leert over het brouwproces en natuurlijk ook kunt proeven van het eindresultaat? Sandra Skeus, Frankeren, Nightlife – het zijn allemaal ingrediënten voor een geweldige Belgische ervaring!

Het bruisende nachtleven van België

België staat niet alleen bekend om zijn historische plekjes en lekkernijen, maar ook om zijn bruisende nachtleven. In de grotere steden vind je tal van clubs en bars waar je tot in de late uurtjes kunt dansen en feesten. Van gezellige cafés tot hippe clubs, er is voor iedereen wat wils!

Antwerpen, Brussel, Gent en Luik zijn slechts enkele van de steden waar je kunt genieten van een geweldige avond uit. Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan de beroemde Delirium Café in Brussel, waar je meer dan 2000 verschillende soorten bier kunt proeven!

De beste clubs en bars in de grootste steden

Elke stad heeft zo zijn eigen charme als het gaat om het nachtleven. In Antwerpen vind je bijvoorbeeld veel trendy clubs en bars, terwijl in Gent vooral de gezellige studentencafés het straatbeeld bepalen. Brussel is een mix van alles, met zowel chique clubs als alternatieve bars. Kortom, er is altijd wel een plek te vinden die bij jouw smaak past!

Handige tips voor een geslaagde avond uit

Om optimaal te genieten van je avond uit in België, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden. Zorg bijvoorbeeld dat je op de hoogte bent van de lokale gebruiken en regels. In sommige bars en clubs geldt bijvoorbeeld een dresscode, dus zorg dat je gepast gekleed gaat.

Verder is het handig om van tevoren uit te zoeken hoe je het beste van de ene naar de andere plek kunt reizen. Openbaar vervoer is vaak tot laat beschikbaar, maar het kan geen kwaad om ook de mogelijkheden van taxi’s of ride-sharing diensten te bekijken. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en comfortabele rit naar huis na een geweldige avond uit!