New in town

Woontrends, vrijetijdsbesteding, gezondheid en meer…

Wonen

Langer zelfstandig wonen doe je zo

Op een bepaald moment ga je merken dat de trappen in je woning een steeds groter probleem worden. Niet alleen wordt het fysiek een hele opgave om zelfstandig boven en beneden te raken, het risico om te vallen mag ook niet onderschat worden. Dat dit je zorgen baart, is volkomen te begrijpen, maar moet je daarvoor je zelfstandigheid in je eigen woning meteen opgeven? We zijn er stellig van overtuigd dat dit niet moet, zolang er een oplossing voorhanden is om dit probleem het hoofd te bieden. Gelukkig is die er ook en zal een traplift huren je meer tijd in je vertrouwde eigen omgeving bieden.

Hoe kan een traplift je hierbij helpen?

Door het installeren van een traplift kun je je makkelijk doorheen je hele woning blijven bewegen zonder dat je bang moet zijn om te vallen. Een traplift wordt heel eenvoudig aan je bestaande trap gemonteerd en brengt je moeiteloos en zonder enig risico naar boven en terug naar beneden. Je neemt gewoon heel eenvoudig plaats op het stoeltje en met een enkele knop op de bediening doet de traplift wat hij moet doen.

Hoe gaat het hele proces in zijn werk?

In de eerste plaats zal moeten bepaald worden welke mogelijkheden voorhanden zijn voor jouw trap. Een traplift voor een rechte trap is namelijk niet dezelfde als die voor een trap met bochten. Een adviseur komt bij je thuis de toestand in kaart brengen en zal je aan de hand daarvan de verschillende mogelijkheden voorleggen. Als jij je akkoord hebt gegeven, komt een installateur de traplift vakkundig installeren en testen. Meer is er niet aan om langer van je zelfstandigheid te genieten in alle comfort en veiligheid.

Wat kost een traplift?

Wat een traplift kost, is een vraag die we helaas niet zomaar voor je kunnen beantwoorden. Veel zal afhangen van het soort lift dat nodig is voor jouw trap en van het merk waar je voor kiest. Tijdens het bezoek van de adviseur krijg je niet alleen alle mogelijkheden voorgeschoteld, je krijgt ook meteen een duidelijke en vrijblijvende offerte zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Weet in elk geval ook dat er voor mensen met een verminderde mobiliteit premies en subsidies in het leven geroepen werden die moeten helpen om de kosten van noodzakelijke aanpassingen aan de woning haalbaar te houden. Een vraag die je je zeker moet stellen is; of het langer zelfstandig blijven wonen niet de investering van een traplift tweedehands huren waard is.