New in town

Woontrends, vrijetijdsbesteding, gezondheid en meer…

Algemeen

Bouwplannen afdrukken

Misschien heb je je eerste huis gekocht en wil je binnenkort gaan verbouwen. Je hebt misschien ook al mooie plannen gemaakt en deze concreet uitgewerkt tot een tekening. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een eigen klusbedrijf hebt en verbouwingen voor opdrachtgevers uitvoert. Ook dan heb je natuurlijk een bouwplan nodig. In die gevallen kan het handig zijn om je bouwplannen af te laten drukken. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over het afdrukken van bouwplannen.

Waar moet je opletten?

Voordat je je bouwplan gaat afdrukken is het handig om een definitieve versie te hebben. Op die manier weet je zeker dat wat je gaat afdrukken ook het juiste is. Daarnaast kan het handig zijn om je bouwplan af te drukken op groot formaat. Je bouw plan afdrukken kan namelijk in verschillende groottes. Verschillende bedrijven bieden de service aan om jouw bouwplan af te drukken. Vaak kun je de tekeningen eenvoudig online uploaden en worden ze snel bij je thuis bezorgd. Naast de grootte moet je ook letten op de scherpte van je bouwplan. Het kan namelijk zijn dat je bouwplan vager wordt naarmate het wordt uitvergroot. Een betrouwbaar bedrijf kan voorkomen dat dat gebeurt.

Verschillende soorten papier

Nu je weet waar je in de basis op moet letten, kun je in deze alinea wat meer te weten komen over de vervolgstap. Er zijn namelijk verschillende soorten papier waar je je bouwtekening op kunt laten afdrukken. Zo is er een standaard papiersoort, maar er bestaat ook een premium papiersoort of presentatie papier.  Tot slot bestaat er Tyvek. Tyvek is een synthetisch materiaal dat gemaakt is van non-woven polyethyleen vezels. Het is een materiaalsoort dat lijkt op papier, maar het is een stuk duurzamer dan bouwplannen die gelamineerd zijn. Het wordt in de volksmond ook wel waterproof papier genoemd. Het voordeel van Tyvek printen is dat het niet scheurt, waterafstotend, waterdamp doorlatend en erg soepel is. Op die manier kun je je bouwplannen eenvoudig meenemen door ze op te vouwen en hoef je ook niet bang te zijn dat ze nat worden en vergaan. Een belangrijk detail is het feit dat dit materiaal een beetje een zilver/grijze glans heeft. Dit heeft verder geen invloed op de leesbaarheid van de bouwplannen.

Nu je dit artikel gelezen hebt, weet je al iets meer over het afdrukken van bouwplannen. Toch is het aan te raden zelf ook nog verder even op het internet te kijken. Daar is namelijk nog veel meer informatie te vinden.